Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Ενημέρωση της Π.Ε. Ημαθίας για την υποβολή δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών


Η Περιφερειακή Ενότητας Ημαθίας, υπενθυμίζει στους παραγωγούς με ανακοίνωσή της ότι όλοι οι αμπελοκαλλιεργητές είναι υποχρεωμένοι να υποβάλουν στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Ημαθίας , Δηλώσεις Συγκομιδής το αργότερο μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2012.

Η υποβολή εκ μέρους των υπόχρεων αμπελουργών, της δήλωσης συγκομιδής είναι υποχρέωση τους βάσει των διατάξεων της ΚΟΑ Οίνου και αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση προκειμένου ο αμπελοκαλλιεργητής να:
1. Απολαμβάνει των διαφόρων ευεργετημάτων (Κοινοτικά ή Εθνικά προγράμματα κλπ.).
2. Να συμβάλει στην εξασφάλιση της ορθής χρήσης των στοιχείων που αναγράφονται σε αυτήν για την παραγωγή οινικών προϊόντων, που ανταποκρίνονται τόσο στους ποιοτικούς χαρακτήρες των σταφυλιών από τα οποία προέρχονται, όσο και στις απαιτήσεις του καταναλωτή.
Κατά τη συμπλήρωση των δηλώσεων, θα πρέπει να αναγράφεται αναλυτικά η παραγωγή που παραδόθηκε σε οινοποιείο, ανά αμπελοτεμάχιο. Σε περίπτωση ολοκληρωτικής καταστροφής της ετήσιας σταφυλικής παραγωγής εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων (αποζημιώσεις ΕΛΓΑ), υποβάλλουν μηδενική δήλωση συγκομιδής.
Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και για την προμήθεια των σχετικών εντύπων, οι ενδιαφερόμενοι θα απευθύνονται στη Δ/νση Αγρ. Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας (τηλ. 2331350148 & 2331350165
(κ. Παπαδοπούλου Αλ).
Πηγή: agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου