Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Δημητριακά

Δημητριακά είναι αγρωστώδη (μέλη της μονοκοτυλήδονων οικογένειας Poaceae, επίσης γνωστή ως Gramineae ). που καλλιεργούνται για τα βρώσιμα συστατικά του τους κόκκους (βοτανικά, ένας τύπος φρούτων ονομάζεται καρύοψης ), που αποτελείται από το ενδοσπέρμιο , φύτρο , και πίτουρο . Σπόροι δημητριακών που καλλιεργούνται σε μεγαλύτερες ποσότητες και να παρέχει περισσότερη ενέργεια τροφίμων παγκοσμίως από οποιοδήποτε άλλο είδος είναι ως εκ τούτου βασικών καλλιεργειών .
Στην φυσική τους μορφή (όπως σε ολικής αλέσεως ), αποτελούν μια πλούσια πηγή βιταμινών , ανόργανων , υδατάνθρακες , λίπη , έλαια και πρωτεΐνες . Ωστόσο, όταν τελειοποιηθεί με την απομάκρυνση του πίτουρου και φύτρα , το υπόλοιπο ενδοσπέρμιο είναι κυρίως υδατάνθρακες και στερείται την πλειονότητα των άλλων θρεπτικών συστατικών. Σε κάποιες αναπτυσσόμενες χώρες , κόκκων σε μορφή ρυζιού , σιταριού , κεχρί , ή αραβόσιτο που αποτελεί την πλειοψηφία των καθημερινή τροφή. Σε ανεπτυγμένες χώρες , η κατανάλωση δημητριακών είναι μέτρια και ποικίλες, αλλά εξακολουθεί να είναι σημαντικό.
Η δημητριακών λέξη προέρχεται από Ceres , το όνομα της ρωμαϊκής θεάς της συγκομιδής και της γεωργίας.
Οι πρώτοι σπόροι σιτηρών ήταν εξημερωμένα περίπου 12.000 χρόνια πριν, από τους αρχαίους αγροτικές κοινότητες στην Εύφορη Ημισέληνο περιοχή. Emmer σιτάρι , μονόκοκκο σιτάρι και το κριθάρι ήταν τρεις από τις λεγόμενες καλλιέργειες ιδρυτής Νεολιθική στην ανάπτυξη της γεωργίας .
Ο παρακάτω πίνακας παρουσιάζει ετήσια παραγωγή σιτηρών, το 1961, 2008, 2009, και 2010 ανάλογα με 2010 η παραγωγή. Όλα αλλά το φαγόπυρο και quinoa είναι αλήθεια χόρτα (αυτά τα δύο είναι pseudocereals ).
Καλαμπόκι, σιτάρι και το ρύζι μαζί αντιστοιχούσαν στο 87% της συνολικής παγκόσμιας παραγωγής σιτηρών, και το 43% του συνόλου των θερμίδων των τροφίμων το 2003, ενώ η παραγωγή βρώμης και σίκαλης έχουν μειωθεί δραστικά από τα επίπεδα του 1960 τους. Άλλοι σπόροι που είναι σημαντικές σε ορισμένα σημεία, αλλά που έχουν μικρή παραγωγή σε παγκόσμιο επίπεδο (και δεν περιλαμβάνονται στον FAO στατιστικές), περιλαμβάνουν:
 Teff , δημοφιλής στην Αιθιοπία , αλλά ελάχιστα γνωστή αλλού. Αυτή η αρχαία σιτάρι είναι μια βάση στην Αιθιοπία. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνη. Αλεύρι του είναι συχνά χρησιμοποιείται για να κάνει injera . Μπορεί επίσης να καταναλωθούν ως ένα ζεστό πρωινό με δημητριακά παρόμοια με φαρίνα με γεύση σοκολάτα ή καρυδιού. Αλεύρι της και προϊόντα ολικής αλέσεως μπορεί συνήθως να βρεθεί σε φυσικά καταστήματα τροφίμων.
 Άγριο ρύζι , που αναπτύχθηκαν σε μικρές ποσότητες στη Βόρεια Αμερική
 Amaranth , αρχαία pseudocereal, πρώην βασικό καλλιέργεια της αυτοκρατορίας των Αζτέκων και τώρα καλλιεργείται ευρέως στην Αφρική
 Kañiwa , στενός συγγενής του quinoa
Πολλά άλλα είδη του σιταριού έχουν επίσης εξημερωμένα, μερικοί από πολύ νωρίς στην ιστορία της γεωργίας:
 Όλυρα , στενός συγγενής του μαλακού σίτου
 Μονόκοκκο , ένα είδος σιταριού με ένα κόκκο
 Emmer , ένα από τα πρώτα εξημερωμένα καλλιεργειών στην Εύφορη Ημισέληνο
 Σκληρό , το μόνο τετραπλοειδή είδος του σιταριού που καλλιεργούνται σήμερα, χρησιμοποιείται για να κάνει σιμιγδάλι
 Kamut , ένα αρχαίο συγγενή του σκληρού με μια άγνωστη ιστορία

Ενώ κάθε ξεχωριστό είδος έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες, η καλλιέργεια του συνόλου των καλλιεργειών δημητριακών είναι παρόμοια. Οι περισσότεροι είναι ετήσια φυτά εκ τούτου, μία φύτευση δίνει μια συγκομιδή. Σιτάρι, σίκαλη, τριτικάλε, βρώμη, κριθάρι, και όλυρα είναι τα "cool-σεζόν" δημητριακά. Αυτά είναι ανθεκτικά φυτά που αναπτύσσονται καλά σε μέτριες καιρικές συνθήκες και παύουν να αυξάνονται σε ζεστό καιρό (περίπου 30 ° C, αλλά αυτό ποικίλλει ανά είδος και ποικιλία). Οι "ζεστό-season" δημητριακά είναι τρυφερά και προτιμούν καυτό καιρό. Κριθάρι και σίκαλη είναι τα πιο ανθεκτικά δημητριακά, μπορεί να διαχειμάζουν στην πολικού ψύχους και τη Σιβηρία . Πολλά δροσερά εποχής σιτηρά που καλλιεργούνται σε τροπικές περιοχές. Ωστόσο, μερικά είναι μόνον αναπτύσσονται σε ψύκτη υψίπεδα, όπου μπορεί να είναι δυνατόν να αναπτυχθούν πολλαπλές καλλιέργειες σε ένα έτος.
Για μερικές δεκαετίες, ωστόσο, υπήρξε επίσης αύξηση του ενδιαφέροντος σε πολυετή φυτά σιτηρών. Το ενδιαφέρον αναπτύχθηκε λόγω των πλεονεκτημάτων στον έλεγχο της διάβρωσης, μειωμένη ανάγκη του λιπάσματος, και τις δυνατότητες μείωσε το κόστος για τον αγρότη. Αν και η έρευνα είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο, η Land Institute σε Salina, Κάνσας έχει καταφέρει να δημιουργήσει μερικές ποικιλίες που παράγουν μια αρκετά καλή απόδοση των καλλιεργειών.
Season:Τα ζεστά-season σιτηρά που καλλιεργούνται σε τροπικά πεδινά όλο το χρόνο και σε εύκρατα κλίματα κατά τη διάρκεια της παγετό σεζόν. Το ρύζι συνήθως καλλιεργείται σε πλημμυρισμένα χωράφια, αν και ορισμένα στελέχη που καλλιεργούνται στην ξηρά. Άλλα δημητριακά ζεστό κλίμα, όπως το σόργο είναι, προσαρμοσμένο στις ξηρές συνθήκες.
Οι Cool-season δημητριακά καλά προσαρμοσμένα σε εύκρατα κλίματα. Οι περισσότερες ποικιλίες ενός συγκεκριμένου είδους είναι είτε το χειμώνα ή την άνοιξη τύπους. Οι ποικιλίες Χειμώνας σπέρνονται το φθινόπωρο, βλαστήσουν και να αναπτυχθούν αγενή, στη συνέχεια, να γίνει αδρανής κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Θα συνεχίσετε την ανάπτυξη την άνοιξη και ώριμη στα τέλη της άνοιξης ή στις αρχές του καλοκαιριού. Αυτό το σύστημα καλλιέργειας κάνει τη βέλτιστη χρήση του νερού και απελευθερώνει τη γη για άλλη καλλιέργεια στις αρχές της καλλιεργητικής περιόδου.
Χειμερινές ποικιλίες δεν λουλούδι άνοιξη μέχρι επειδή απαιτούν vernalization : έκθεση σε χαμηλή θερμοκρασία για μια γενετικά καθορισμένη χρονική διάρκεια. Όταν οι χειμώνες είναι πολύ ζεστό για vernalization ή υπερβαίνει την ανθεκτικότητα των καλλιεργειών (που ποικίλλει ανά είδος και ποικιλία), οι αγρότες καλλιεργούν ποικιλίες άνοιξη. Τα δημητριακά άνοιξη φυτεύονται στις αρχές άνοιξη και ωριμάζουν αργότερα εκείνο το ίδιο καλοκαίρι, χωρίς vernalization. Δημητριακά άνοιξη και συνήθως πιο άρδευση και αποδίδουν λιγότερο από ό, τι τα χειμερινά σιτηρά.
Περίοδος
Μόλις τα φυτά δημητριακών έχουν αυξηθεί τους σπόρους, που έχουν ολοκληρώσει τους κύκλο ζωής . Τα φυτά πεθαίνουν και να γίνει καφέ και ξηρό. Από τη στιγμή που τα μητρικά φυτά και οι σπόροι τους πυρήνες είναι αρκετά ξηρό, συγκομιδή μπορεί να αρχίσει.
Στις αναπτυγμένες χώρες, οι καλλιέργειες δημητριακών είναι παγκοσμίως μηχανή συγκομιδής, συνήθως χρησιμοποιώντας μια θεριζοαλωνιστική μηχανή , η οποία κόβει, αλώνια , και λιχνίσματα το σιτάρι κατά ένα μόνο πέρασμα σε όλο το πεδίο. Στις αναπτυσσόμενες χώρες, μια ποικιλία μεθόδων συγκομιδής είναι σε χρήση, ανάλογα με το κόστος της εργασίας, από συνδυάζει σε εργαλεία χειρός, όπως το δρεπάνι ή λίκνο .
Αν μια καλλιέργεια συλλέγεται κατά τη διάρκεια του υγρού καιρού, το σιτάρι μπορεί να μην στεγνώσει επαρκώς στον τομέα για την πρόληψη της φθοράς κατά τη διάρκεια της αποθήκευσης. Σε αυτή την περίπτωση, ο κόκκος αποστέλλεται σε ένα αφυδατικό εγκατάσταση, όπου ο τεχνητός στεγνώνει θερμότητα.
Στη Βόρεια Αμερική, οι γεωργοί να παραδίδουν συνήθως πρόσφατα συγκομιδή σιτηρών τους σε ένα ασανσέρ σιτηρών , ένα μεγάλο χώρο αποθήκευσης που ενοποιεί τις καλλιέργειες πολλών αγροτών. Ο γεωργός μπορεί να πουλήσει το σιτάρι κατά τη στιγμή της παράδοσης ή να διατηρήσουν την κυριότητα του μεριδίου των σιτηρών στην πισίνα για να πουληθούν αργότερα. Οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης θα πρέπει να προστατεύονται από τα παράσιτα μικρών κόκκων, τα τρωκτικά και τα πουλιά.
Διατροφικά γεγονότα: Μερικοί σπόροι είναι ελλειμματικά στο απαραίτητο αμινοξύ λυσίνη . Αυτός είναι ο λόγος για ένα πλήθος πολιτισμών χορτοφάγος, έτσι ώστε να πάρετε μια ισορροπημένη διατροφή, συνδυάζουν τη διατροφή τους κόκκους με όσπρια . Πολλά όσπρια, από την άλλη πλευρά, είναι ελλειμματικά στο απαραίτητο αμινοξύ μεθειονίνη , που περιέχουν κόκκους. Έτσι ένας συνδυασμός οσπρίων μεδημητριακά αποτελεί μια καλά ισορροπημένη διατροφή για χορτοφάγους. Κοινά παραδείγματα τέτοιων συνδυασμών είναι dal (φακές) με ρύζι από τη Νότια Ινδοί και Βεγγαλέζους , dal με το σιτάρι στο Πακιστάν και τη Βόρεια Ινδία , και τα φασόλια με tortillas καλαμποκιού, tofu με ρύζι, και το φυστικοβούτυρο με ψωμί ολικής αλέσεως (όπως σάντουιτς) σε πολλές άλλες πολιτισμών, συμπεριλαμβανομένων των Αμερικανών. Το ποσό της ακατέργαστης πρωτεΐνης που βρέθηκαν σε κόκκους μετριέται ως Grain αργό Συγκέντρωση πρωτεΐνης.

Τυποποιήση: ISO έχει εκδώσει μια σειρά από πρότυπα σχετικά με τα προϊόντα δημητριακών και τα πρότυπα αυτά καλύπτονται από το ICS 67,060.


Κόκκοι των σιτηρών:είναι μικρά, σκληρά, ξηρά σπέρματα (με ή χωρίς κέλυφος ή φρούτα που επισυνάπτεται στρώματα) που συγκομίζονται για τρόφιμα ή ζωοτροφές. Γεωπόνων ζητούν επίσης τα φυτά που παράγουν «σπόροι», οι σπόροι ή "καλλιέργειες σιτηρών».
Συγκομιδής, ξηρά για καρπό έχει πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλα βασικά τρόφιμα , όπως τα φρούτα αμυλούχα (π.χ., plantain , αρτόδεντρο ) και ρίζες / κόνδυλοι (π.χ., γλυκοπατάτα , μανιόκα , γιαμ ) στο να είναι εύκολο για την αποθήκευση, το χειρισμό και τη μεταφορά. Συγκεκριμένα, αυτές οι ιδιότητες έχουν επιτρέψει μηχανική συγκομιδή, μεταφορά με σιδηρόδρομο ή πλοίο, μακροχρόνια αποθήκευση σε σιλό δημητριακών, μεγάλης κλίμακας άλεσης ή πιεστικά και βιομηχανική γεωργία γενικότερα. Έτσι, σημαντικοί χρηματιστήρια εμπορευμάτων ασχοληθεί με σόγια, το ρύζι, το σιτάρι, ο αραβόσιτος, ελαιοκράμβη, και άλλα δημητριακά, αλλά όχι στα λαχανικά, βολβούς, ή πολλές άλλες καλλιέργειες.
Στη βοτανική, ο όρος είναι συνώνυμος με caryopses , οι καρποί των μελών της οικογένειας χόρτο. Στην γεωπονίας και του εμπορίου, οι σπόροι ή φρούτα από άλλες οικογένειες που ονομάζονται δημητριακά αν μοιάζουν caryopses. Για παράδειγμα, αμάραντος πωλείται ως "σιτηρά αμάραντος" αμάραντος προϊόντα και μπορεί να περιγραφεί ως «ολικής αλέσεως». Οι προ-ισπανικού πολιτισμούς των Άνδεων είχαν σιτηρά με βάση τα συστήματα τροφίμων, αλλά, σε υψηλότερα υψόμετρα, κανένα από τα σπόροι ήταν τα σιτηρά.

Warm-season ( C 4 ) τα δημητριακά
 καλαμποκιού ή το καλαμπόκι
 ζαχαρόχορτο
 fonio
 μαργαριτάρι κεχρί
 proso κεχρί
 κεχρί δάχτυλο
 αλωπέκουρου κεχρί
 Ιαπωνικά κεχρί
 Kodo κεχρί
 Δάκρυα του Ιώβ

Cool-season ( C 3 ) τα δημητριακά
 σιτάρι
 ρύζι
 σίκαλη
 κριθάρι
 βρόμη
 τριτικάλε
 άγριο ρύζι
 teff

Pseudocereal κόκκους
Αμυλούχα δημητριακά από οικογένειες πλατύφυλλων (δικοτυλήδονα) φυτό:
 αμάραντος ( Amaranth οικογένεια )
 quinoa ( goosefoot οικογένεια )
 φαγόπυρο ( οικογένεια νεροπιπεριά )

όσπρια ή όσπρια
Μέλη της ( μπιζελιού οικογένεια ). Τα όσπρια έχουν υψηλότερη σε πρωτεΐνες από ό, τι οι περισσότερες άλλες φυτικές τροφές. Μπορούν επίσης να περιέχουν άμυλο ή ελαίου. Οι περισσότεροι καλλιεργείται ευρέως περιλαμβάνουν:
 σόγιας
 κοινό φασόλι
 ρεβίθι
 γίγαντας
 δρομέας φασόλι
 μπιζέλι περιστέρι
 φακή
 μπιζελιών ή στον κήπο μπιζέλι
 λυκοειδής
 φασόλι
 φάβα
 φυστίκι
Οι ελαιούχοι σπόροι
Κόκκοι καλλιεργείται κυρίως για την εκχύλιση τους βρώσιμου ελαίου . Τα φυτικά έλαια παρέχουν ενέργεια και διαιτητικές ορισμένα βασικά λιπαρά οξέα. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως καύσιμα ή λιπαντικά.

Μουστάρδα οικογένεια
 κράμβης (συμπεριλαμβανομένης canola )
 Ινδία μουστάρδα
 βρούβες
 Aster Οικογένεια
 ηλιανθόσπορους
 κνήκου
Άλλες οικογένειες
 σπόρου λιναριού ( Λίνο οικογένεια )
 σπόρων κάνναβης ( κάνναβης οικογένεια )
 σπόρους παπαρούνας ( οικογένεια παπαρούνας )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου